notfound
Forumas
Forumas
Please or Register to create posts and topics.

Dağlarda bir gün, evdə bir axşam

Həftəsonu dostlarla dağa getdik. Nəfis bir yer idi, hava təmiz, səhər tezdən qalxıb gəzintiyə çıxdıq. Çay içdik, manqal etdik, şəkil çəkdik. Hər şey çox gözəl idi. Axşamüstü evə qayıtdıq. Yorğun idim, amma xoşbəxt. Belə günlər nadir olur, işin qayğısından uzaqlaşıb təbiətdə vaxt keçirmək insana çox şey verir.

Evə gəlib duş aldım, rahat paltar geyindim. Televizoru açdım, bir az baxdım. Amma nədənsə diqqətim yığılmırdı. Dağdakı həyəcan hələ keçməmişdi. Düşündüm, bu axşamı da gözəl bitirmək lazımdır. Bir az da əyləncə yaxşı olar. Telefonumu əlimə aldım, dostlara mesaj yazdım. Hamısı yorğun idi, kimsə yatmışdı, kimsə televizora baxırdı. Tək qaldım.

Birdən ağlıma keçən həftə bir iş yoldaşımın dediyi gəldi. O, bir oyun platformasından danışmışdı, çox maraqlı olduğunu söyləmişdi. Mən o zaman qulaq asıb keçmişdim. İndi, dağ gəzintisindən sonra, rahat bir axşamda sınamaq istədim. İş yoldaşıma mesaj atdım: “Ay o oyunun adı nə idi, unutdum?”. O yazdı: “Mostbet, mobil tətbiqi var. Yüklə, vaxt keçər. Çox rahatdır”.

Mən də axtarmağa başladım. Rus dilində axtarış etdim, çünki iş yoldaşım rusdilli idi. скачать mostbet yazıb axtarışa düşdüm. Tez tapdım, yükləməyə başladım. Bir neçə dəqiqəyə proqram telefonumda hazır idi. Quraşdırdım, qeydiyyatdan keçdim. Balansı doldurdum – kiçik bir məbləğ, elə əyləncə üçün. Axı dağdan gəlmişəm, yorğunam, uduzsam da üzülmərəm.

Tətbiqi açdım. Oyunların içində gəzməyə başladım. Çox seçim var idi. Bir slot oyunu seçdim, mövzusu təbiət idi. Dağlar, meşələr, çaylar... Dağdan gəlmişdim, bu mövzu çox uyğun idi. Qaydaları oxudum, sadə idi. Başladım fırlatmağa.

İlk fırlanmalar sakit keçdi. Bir az udurdum, bir az uduzurdum. Amma mən tələsmirdim. Oynadıqca rahatlaşırdım. Dağ gəzintisinin yorğunluğu, həftənin stresi bir kənara çəkilirdi. Ekranda fırlanan simvollar məni başqa aləmə aparırdı.

Onuncu fırlanmada kiçik bir qazanc gəldi. Gülümsədim. İyirminci fırlanmada bir az daha. Balansım artmağa başlamışdı. Düşündüm, bəlkə də bu axşam şans mənimlədir. Amma özümə qoyduğum limit var idi. O limiti aşmaq istəmirdim.

Bir ara mətbəxə keçdim, çay dəmlədim. Dağdan gətirdiyim otlardan bir çay hazırladım. Ətirli, gözəl bir çay idi. Stoluma qayıtdım, telefonuma baxdım. Oyun hələ də açıq idi. Oturdum, çayımdan bir qurtum içdim, yenə fırlatmağa başladım.

Qırxıncı fırlanmada ekran birdən dəyişdi. Səs gəldi, işıqlar yandı. Mən əvvəlcə nə olduğunu anlamadım. Sonra gördüm ki, bonus raundu açılmışdı. Ekranda bir meşə mənzərəsi var idi. Ağacların arasında bir neçə xəzinə qutusu görünürdü. Hər qutunun içində bir məbləğ gizlənmişdi. Mən təsadüfi bir qutu seçdim. İçindən bir məbləğ çıxdı. İkinci qutunu seçdim, daha böyük. Üçüncü, dördüncü... Hər seçimdə məbləğ artırdı.

O an ürəyim necə döyünürdü, deyə bilmərəm. Əllərim titrəyirdi, çayımı tökməmək üçün stəkanı kənara çəkdim. Meşənin son qutusunu da açdım. Ekranda ümumi məbləğ göründü. Mən qoyduğum məbləğin iyirmi qatını qazanmışdım. Telefonu stolun üstünə qoydum, arxaya söykəndim. Dağ çayımdan bir qurtum içdim, dərin nəfəs aldım.

Dərhal qazancı hesabıma köçürdüm. Çünki bilirdim ki, bir az daha oynasam, o rəqəmi itirə bilərəm. Dayanmağı bacarmaq lazım idi. Mən də bacardım. Sonra telefonu stolun üstünə qoydum, televizora baxmağa davam etdim. Amma ağlım o qazancda idi. Dağ gəzintisi, təmiz hava, sonra bu qazanc... Gün həqiqətən gözəl bitmişdi.

Ertəsi gün işə gedəndə iş yoldaşıma dedim: “O tövsiyən yaxşı oldu”. O soruşdu: “Nə oldu, oynadın?”. Danışdım. Güldü, dedi: “Dağdan gəlib qazanc qazandın, sənə nə deyim, afərin”. Mən də dedim: “Əsas odur ki, dayanmağı bildim”. O da dedi: “Bu, ən vacib şeydir”.

O gündən sonra скачать mostbet mənim üçün təbiətlə bağlı oldu. Hər dəfə dağa və ya təbiətə gedəndə o günü xatırlayıram. O dağ gəzintisini, o təmiz havanı, o ot çayını, və birdən gələn o sürprizi. İndi hərdən təbiətdən qayıdanda axşam bir az oynayıram. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma fərqi yoxdur. Çünki mənim üçün əsas olan oyun deyil, o atmosferdir. Dağ, təbiət, təmiz hava, və bir az da şans.

O dağ gəzintisi mənə bir şey öyrətdi: bəzən ən yaxşı şeylər ən gözlənilməz anlarda, ən gözlənilməz yerlərdə olur. Mənim üçün o yer dağ idi, o an gəzintidən qayıdış idi. O gün mən təkcə pul qazanmadım, həm də bir xatirə qazandım. O xatirə indi hər təbiətə gedəndə mənimlədir. Və hər dəfə dağ çayı içəndə o günü xatırlayıram. Dağları, meşələri, təmiz havanı, və birdən gələn o səsi. Həyatın ən gözəl sürprizləri bəzən belə gəlir. Gözləmədiyin anda, gözləmədiyin yerdən. Mənim üçün də elə oldu. O dağ gəzintisi, o axşam qərarı, və скачать mostbet qərarım. Hamısı bir xatirəyə çevrildi. İndi o xatirə mənimlədir. Və mən hər dəfə dağdan qayıdanda onu yaşayıram.

/ 

Prisijungti

Siųsti žinutę

My favorites